Залізничники погрожують страйком, якщо "Укрзалізницю" очолить некомпетентна людина

П'ятниця, 5 грудня 2014, 20:53

Вільна профспілка машиністів України наполягає на тому, що на посаду голови "Укрзалізниці" має бути призначений професійний працівник залізничної галузі.

Про це заявив голова профспілки Семен Каріков на прес-конференції в п'ятницю.

Він висловив думку, що необхідно проводити конкурс, створювати певну комісію, яка визначатиме кандидата на посаду голови "Укрзалізниці".

Окрім цього, Каріков вважає, що представники профспілок повинні входити до складу наглядової ради майбутнього АТ "Укрзалізниця".

Загалом він окреслив ситуацію в залізничній галузі як критичну і додав, що склад персоналу галузі в період з квітня поточного року скоротився на 9,5648 тис. осіб, проте керівному апараті, за його словами, скорочень майже не було.

Профспілка також звернулася до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з листом, у якому викладено проблеми керівництва галуззю. Автори звернення також зазначають, що профспілка проведе всеукраїнський страйк залізничників у разі призначення осіб, "некомпетентних у питаннях залізничного транспорту й таких, що не мають достатнього досвіду роботи".

Водночас генеральним директором Державної адміністрації залізничного транспорту України замість звільненого Бориса Остапюка може стати колишній перший заступник міністра інфраструктури України Олександр Малін.

Вільна профспілка машиністів України - добровільна неприбуткова всеукраїнська громадська організація, до складу якої входять працівники локомотивних бригад, а також працівники інших професій залізничного транспорту України.

Від 1994 року профспілка є повноправним членом Міжнародної федерації транспортників (ITF).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування