Литва, яка обіцяла Україні зброю, купує боєприпасів на 17,8 мільйонів

Субота, 6 грудня 2014, 08:53

Міністерство оборони Литви підписало контракт на масштабну закупівлю боєприпасів на суму близько 50 млн літів, що становить $17.8 млн у доларовому еквіваленті.

Про це повідомляє веб-портал Міністерства оборони Литви.

Основну частину закупівель складають набої для автоматичної гвинтівки G36, постріли 120-миллимитрового міномета, протитанкового гранатомета Carl-Gustaf.

Частина поставок в рамках цього контакту вже прибула на склади Міноборони, інші повинні надійти до кінця року.

"Відновлюючи резерви боєприпасів, ми прагнемо забезпечити якісну та належну підготовку військових до виконання поставлених завдань", - зазначає в прес-релізі міністр оборони Юозас Олекас.

Необхідно відзначити, що раніше Литва пообіцяла Україні поставку летальної зброї та боєприпасів - про це було оголошено в ході візиту в Україну президента Далі Грібаускайте. Готовність Литви на постачання зброї в Україну в інтерв'ю Європейської правді підтвердив також голова МЗС Лінас Лінкявічюс.

Наразі не уточнюється, чи пов'язаний цей контакт з можливими постачаннями в Україну (зокрема - озброєння і боєприпасів, які будуть замінені новими надходженнями).

Боєприпаси закуповуються литовською армією за рахунок запланованих раніше коштів, а також за виділені додатково в цьому році 130 млн. літів на потреби Міноборони, зазначає агентство BNS.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...