Компанія "Сім'ї" Януковича хоче видобувати газ в Україні - ЗМІ

Субота, 6 грудня 2014, 12:16

Компанія СПК-Геосервіс, частка якої є у проекті з Shell, запевняє, що хоче допомагати Україні видобувати газ.

Про це пише в своїй статті для ZN.UA Алла Єрьоменко.

Як повідомляється, ще з весни 2014-го постмайданівська влада, зокрема Держгеонадра, як розповів її голова Дмитро Кащук, намагається розплутати клубок проблем, утворений привілейованими колись надрокористувачами, як ТОВ "Голден Деррік", ТОВ "СПК-Геосервіс" і їм подібні.

Але, як пише автор, умисно створені юридичні колізії уповільнюють справу. Як відомо, ситуація навколо газової "прокладки" Януковича-Ставицького СПК-Геосервіс тягнеться вже тривалий час.

Ще навесні екс-міністр Мохник впевнено заявляв, що в уряду є чотири варіанти вирішення проблеми 10% частки ТОВ "СПК-Геосервіс" в УРП з Shell по Юзівській площі на користь державної компанії.

Однак, як з'ясувалося, на вирішення цього питання досі так і не наважилися, йдеться у матеріалі.

"Ні на один запропонований варіант викупу/обміну свого пакету не погоджуються. Там начебто і керівництво змінилося, але вони все одно кажуть, що "дуже хочуть допомагати Україні видобувати газ", - сказав в інтерв'ю виданню глава Держгеонадр Дмитро Кащук.

За його словами, навіть незважаючи на те, що Shell призупинила проект через форс-мажорні обставини - військові дії на частини ліцензійної площі.

"Ми змушені продовжувати пошук компромісного рішення цивілізованим шляхом, розуміючи, що за цим спостерігають потенційні інвестори", - зазначив він.

"СПК Геосервіс" була створена трьома геологами - Сергієм Стовбою, Оксаною Хрящевською та Ігорем Попадюком - в 2007 році.

Однак на ринку висловлюються припущення, що насправді вона є ширмою для оточення колишнього президента Віктора Януковича. Договір з Shell про видобуток сланцевого газу був підписаний у січні 2013 року, з Chevron - в листопаді.

Економічна правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування