"Укрзалізниця" заявила, що транспортування вугілля в зоні АТО триває

Понеділок, 8 грудня 2014, 11:06

Виконуючий обов'язки керівника "Укрзалізниці" Максим Бланк стверджує, що відомство надає всі необхідні ресурси для перевезення вугілля в зоні АТО.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Бланк заявив, що всі гучні заяву про те, що "Укрзалізниця" не дає для цього вагонів або локомотивів є "переведенням стрілок" з боку "деяких горлопанів", з якими "немає сенсу вступати в полеміку".

"Вагони і дизпаливо для вирішення критичних завдань країни УЗ, безумовно, забезпечить", – запевнив він, додавши, що для цього потрібно вирішити багато питань безпеки, розмінувати ділянки шляху, відновити інфраструктуру і так далі.

"Вугілля поїхало. Подальші можливі обсяги перевезення вугілля, в першу чергу, будуть залежати від можливості вирішувати перераховані вище завдання. УЗ не підведе", – написав Бланк.

За його словами, для нормального транспортування також потрібна координація на рівні Міненерго, МВС, Міноборони, Фіскальної служби і так далі.

Як відомо, Україна відчуває дефіцит вугілля через неможливість його видобутку в зоні АТО, а також відсутності доступу до двох мільйонів тонн, які знаходяться на складах Донбасу і контролюються бойовиками. У зв'язку з цим Київ почав закупівлю вугілля за кордоном, у тому числі – в Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування