Глава "Енергоатому" просить Яценюка про "персональну" люстрацію

Понеділок, 8 грудня 2014, 13:23

Президент "Енергоатому" Юрій Недашковський просить провести його персональну люстрацію, але не за "карикатурним законом".

Про це йдеться у його листі до прем'єра Арсенія Яценюка, який є в розпорядженні "Української правди".

 
 
 
Для збільшення - КЛІКНІТЬ

"В ситуації, що склалась навколо мене і очолюваного мною державного підприємства, прошу провести мою персональну люстрацію. Не за процедурами карикатурного закону, прийнятого тими, хто в своїй більшості сам потребує люстраційного очищення", - йдеться в листі.

Недашковський скаржиться, що закон про люстрацію не працює в енергетиці, бо "на його виконання вже звільнені високопрофесійні посадовці", а ті ж "хто вчиняв корупційні акти, продовжують обіймати свої посади".

Тому він пропонує провести йому не політичну, а "майнову люстрацію".

"Цим листом наполягаю на моїй публічній майновій люстрації, тобто перевірці рухомого та нерухомого майна, що належить на праві власності мені, моїм родичам та іншим афілійованим особам", - заявив Недашковський.

"Заздалегідь повідомляю, що все майно, що мені належить, знаходиться в моїй оселі. Також в банківській комірці зберігається 20 тис євро, а на картковому рахунку зберігається 50 тис гривень", - додав він.

Президент "Енергоатому" скаржиться, що правоохоронці просто переслідують його і родину.

"Повістки на допити, які вже не поміщаються в поштовій скриньці. Залякування під'їздних конс'єрж, відключення електроенергії в квартирі, де я мешкаю, з метою перевірки наявності мешканців у квартирі. Все це вже стало постійною практикою ще за часів Януковича. Але воно триває досі", - скаржиться він.

"Мої сусіди вже цураються мене, як прокаженого", - додав Недашковський.

Як відомо, Недашковський був призначений Кабміном Яценюка у березні 2014 року.

Раніше його вважали креатурою близького соратника Яценюка, депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка та екс-депутата Давида Жванії. Але потім партнери посварилися, а Жванія наблизився до президента Петра Порошенка.

Він очолював "Енергоатом" з лютого 2005 по жовтень 2006 року, а також з червня 2008 по серпень 2012 року.

"Енергоатом" експлуатує чотири АЕС: Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Південно-Українську, а також об'єднує Ташликську ГАЕС і Олександрівську ГЕС.

У 2011 році у Молдові проти нього була порушена кримінальна справа за невиконання судового рішення і оголошено в розшук.

У вересні Яценюк запропонував Раді проголосувати за продаж 40% мінус одна акція "Енергоатома". Експерти стверджували, що вартість активів компанії занижена щонайменше в 10 разів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...