Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінфін готує 30%-й податок на перевищення витрат українців над їхніми доходами

Понеділок, 8 грудня 2014, 20:23

Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою екстрено готують до розгляду у Верховній Раді проект податкової реформи, який передбачає введення нового 30% податку на суму, що перевищує витрати фізичних осіб над їхніми доходами.

Про це повідомила на прес-конференції народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Оксана Продан, передає УНІАН.

"Якщо у тебе витрати перевищують доходи, які ти задекларував, і ти не можеш довести, де ти взяв із задекларованого майна гроші, які витратив, то з перевитрат ти маєш сплатити 30% податків", - сказала Продан, уточнивши при цьому, що норма законопроекту може бути змінена в парламенті.

Продан також повідомила, що проект податкової реформи передбачає посилення повноважень співробітників фіскальної служби.

"Дається їм право без рішення суду, самостійно донараховувати. Термін пройшов - і відразу на стягнення. Дається право стягнення на дебіторську заборгованість. Якщо ти винен бюджету, і у тебе немає, що відняти, але у тебе є заборгованість чиясь перед тобою, то податківці підуть по ланцюжку далі", - повідомила депутат.

За словами народного депутата, зміни в податкове законодавство Кабмін має розглянути сьогодні, 8 грудня, а в середу, 10 грудня відповідна законодавча ініціатива може бути направлена на розгляд в профільний комітет парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування