Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики зазнали втрат під Ясинуватою і Горлівкою - Тимчук

Вівторок, 9 грудня 2014, 09:11

У районі Ясинуватої бойовики зазнали втрат, у районі Авдіївки вони атакували сили АТО, також за останню добу були бої під Нікішиним і в районі Горлівки.

Про це з посиланням на дані групи "Інформаційний спротив" повідомляє депутат Дмитро Тимчук вранці 9 грудня у Facebook

У районі Ясинуватої формування "російсько-терористичних військ" зазнало втрат у живій силі й бронетехніці під час останніх невдалих атак позицій українських військ у напрямку до Авдіївки, пише він.

"Зокрема, основні втрати супротивника в даному районі зафіксовано в результаті вогневих ударів української артилерії по вихідному рубежу бойовиків", - зазначає Тимчук.

"Впродовж 2-х діб було підбито й знищено до 5 танків терористів. Супротивник організував часткову евакуацію підбитої техніки (до 3 танків) з поля бою і її відновлення, використовуючи потужності місцевих машинобудівних виробництв", - повідомляє він.

Попри ці втрати, 8 грудня дане угруповання двічі намагалося атакувати позиції українських військ у районі Авдіївки, також бойовики обстріляли з артилерії низку населених пунктів у даному районі: Авдіївку, Хімік, Ювілейне. "Атаку російсько-терористичних військ було зупинено й відбито", - повідомляє Тимчук.

Між тим, тривають бої в районі Нікішиного. На тому напрямку, за даними ІС, зосереджено в основному т.зв. "козачі" формування (до 300 бойовиків, зведених у дві основні тактичні групи, а також декілька дрібних бандформувань).

"Ударне угруповання супротивника має у складі піхоту за підтримки бронетехніки (включаючи до 4 танків). Її дії підтримує артилерійська група (у її складі є ствольна артилерія і РСЗО), яка "кочує" по декількох заздалегідь обладнаних позиціях південніше н.п. Розсипне", - пише Тимчук.

У районі "горловини" Дебальцевського плацдарму тривають інтенсивні перестрілки між артилеріями ЗСУ і бойовиків. Зокрема, бойовиків ведуть вогонь із району Первомайська і з північний сходу Горлівки.

У районі Горлівки українська артилерія "накрила" один із вогневих підрозділів артилерії бойовиків. "Знищено й виведено з ладу як мінімум 2 установки РСЗО "Ураган", 2 гаубиці Д-30, також знищено 4 вантажних автомобілі з боєприпасами. Є втрати й серед артилеристів супротивника", - повідомляє Тимчук.

Па північний захід і захід від Горлівки сторони ведуть інтенсивну контрбатарейну боротьбу, застосовуючи в тому числі й РСЗО. Посилюється артилерійська група бойовиків Горлівського формування, яка намагається завдавати регулярні удари по позиціях українських військ у напрямку Дзержинська.

Після втрат у контрбатарейній боротьбі з українською артилерією, дана артгрупа проходить доукомплектування – зафіксовано прибуття в даний район 6-гарматної батареї ствольної артилерії, укомплектованої 152-мм гаубицями "Мста-Б".

За даними ІС, в Антрациті бойовики організували "передовий пункт прийому й "розподілу" знищених місцевих бойовиків, найманців і російських військовослужбовців" – основна частина трупів там – місцеві бойовики.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування