Катастрофа Іл-76: суд скасував арешт генерал-майору Назарову

Вівторок, 9 грудня 2014, 11:47

Апеляційний суд Києва скасував арешт і знизив суму застави до 97 тис. гривень для екс-заступника керівника АТО, генерал-майора Віктора Назарова, підозрюваного у службовій халатності, що призвела до катастрофи літака Іл-76.

Таке рішення ухвалила колегія суддів на чолі з Дмитром Сокуренком.

Таким чином, суд частково задовольнив апеляційні скарги захисту і повністю скасував рішення Печерського районного суду про арешт підозрюваного.

"Застосувати до підозрюваного Назарова запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 80 мінімальних зарплат, що складає 97 400 гривень", - вирішив Апеляційний суд.

Ураховуючи, що раніше Назаров вніс 365 тисяч гривень застави, суд вирішив повернути йому 276 тис. гривень.

Апеляційний суд зобов'язав підозрюваного прибувати за першим викликом до слідчого і здати свій закордонний паспорт.

Як повідомлялося, 25 листопада Печерський районний суд обрав запобіжний захід для Назарова у вигляді утримання під вартою і призначив заставу в 365 тис. грн.

27 листопада Назаров вніс необхідну суму застави і вийшов з-під арешту.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації по доставці роти військових в Луганський аеропорт.

Генерал звинувачення заперечує і називає свій арешт політичними репресіями.

14 червня в результаті падіння збитого бойовиками військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом в Луганську загинули 49 осіб.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування