Бірюков: сухпайки в зоні АТО жахливі, від них випадають зуби

Вівторок, 9 грудня 2014, 14:27

Сухпайки, якими годують військових у зоні АТО, не містять необхідних вітамінів і не відповідають встановленим нормам.

Про це в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ заявив керівник волонтерської групи "Крила Фенікс" і радник президента Юрій Бірюков.

"Коли нинішні пайки робили, ніхто й близько не думав про вітаміни. Якщо півроку жерти те, чим годують армію, зуби у солдатів починають випадати. Реально випадають зуби. У нас зараз почалися масові стоматологічні захворювання, тому що солдат годують без вітамінів, одноманітно, без дотримання будь-яких норм і так далі", – сказав він.

"Більше того, є у нас висновок інституту про те, що нинішні сухпайком категорично заборонено їсти більше трьох діб підряд", – додав він.

У той же час, за словами Бірюкова, іноді військовим доводиться їсти лише цей пайок тижні поспіль, особливо в донецькому аеропорту.

Волонтер заявив, що вже доповів президенту про цю ситуацію і той дав доручення розібратися і розробити новий пайок.

"Робоча група закінчує розробку всіх питань щодо пайків. У понеділок підсумкову доповідь буде представлений президенту. На підставі цієї доповіді буде дано розпорядження Кабінету міністрів", – сказав він.

За словами Бірюкова, він щотижня доповідає особисто президенту про стан справ в АТО.

"Він раз на місяць ставить глобальні завдання, які треба протягом місяця опрацьовувати. Моя справа доповідати йому про реальний стан справ в армії. Реальний. Тобто, якщо годують солдата гівном, то мені не склало труднощів в особах і фотографіях продемонструвати, яким саме", – повідомив волонтер.

Він додав, що доводиться прораховувати оптимальний варіант і йти на компроміс між бажанням смачно годувати солдат і можливістю виділити на це гроші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування