Кримським татарам заборонили провести мітинг у Сімферополі

Вівторок, 9 грудня 2014, 15:52

Сімферопольська міськрада заборонив кримським татарам проводити 10 грудня мітинг.

Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримських татар, один з координаторів Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, міськрада не дозволила Комітету із захисту прав кримськотатарського народу провести 10 грудня в центрі міста мітинг, присвячений міжнародному Дню прав людини.

Більше того, сімферопольська прокуратура винесла застереження керівникам правозахисної організації про неприпустимість екстремісткою діяльності.

За словами Смедляєва, координатори Комітету отримали відповідь з міськради на подану ними заявку на проведення мітингу на площі Леніна у вівторок. "У відповіді сказано, що адміністрація міста не погоджує проведення пікету в центрі міста, оскільки з 1 грудня по 7 січня тут проводитимуть заходи, присвячені святкуванню Нового року та Різдва Христового", - сказав Смедляєв.

У документі також зазначено, що планований мітинг може перешкоджати проїзду транспорту та доступу громадян до об'єктів міської інфраструктури.

Як зазначив правозахисник, міськрада повідомляє, що документи про проведення заходу слід подати за три дні до дати проведення, у зв'язку з цим перенести мітинг в інше місце організатори вже не встигнуть.

Крім того, прокуратура застерігала кримських татар від проведення 10 грудня пікету на знак протесту проти відмови в дозволі на проведення публічних заходів, присвячених Міжнародному Дню прав людини.

Як повідомлялося, самопроголошений "прокурор Криму" Наталія Поклонська попередила заступника глави Меджлісу Ахтема Чийгоза про неприпустимість проведення несанкціонованих зборів у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування