Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Держприкордонслужби визнав загрозу загострення конфлікту на кордоні з РФ

Вівторок, 9 грудня 2014, 21:29

Українські прикордонники практично щодня фіксують факти проведення повітряної розвідки над українською територією - як безпілотними літальними апаратами, так і за допомогою вертольотів та літаків.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" розповів голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

"Нам також відомо про переміщення з території РФ особового складу і озброєння на неконтрольованих українськими прикордонниками ділянках. На підконтрольних бойовикам територіях періодично здійснюється ротація особового складу та інші заходи щодо створення збройних угруповань. З цих районів активно діють диверсійні розвідувальні групи, яким ми протидіємо", - сказав він.

З початку жовтня, коли прикордонники почали виконання завдань на смузі безпеки вздовж лінії бойових дій, ними було виявлено безліч схованок з озброєнням і підготовлені позиції для стрільби.

За цей час прикордонники вилучили понад 6 тис. боєприпасів, у тому числі 253 гранати.

Затримали 42 громадянина України, які були причетні до дій незаконних збройних формувань.

Основне завдання прикордонників на сьогодні полягає в тому, щоб запобігати проникненню незаконних збройних формувань з тимчасово окупованих територій, затримувати зброю, боєприпаси та в цілому - не допускати розширення зони конфлікту.

"Крім цього ми здійснюємо контроль за переміщенням товарів і вантажів як із зони, так і в зону АТО. В основному, це вугілля, продукти харчування, м'ясо, алкоголь та тютюнові вироби. Багато товарів переміщується без супровідних документів або з документами так званих "ДНР" і "ЛНР", - розповів голова Держприкордонслужби.

У той же час прикордонники, за його словами, взялися за "воєнізацію" - повернення до тих форм і методів, які були притаманні прикордонним військам раніше.

"Збільшуємо військову складову", - зазначив Назаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування