Призначення "мінської зустрічі" на четвер буде компромісом — МЗС України

Вівторок, 9 грудня 2014, 21:56

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що компромісною датою зустрічі трьохсторонньої контактної групи у Мінську буде 11 грудня.

Про це він заявив в ефірі ТРК "Україна".

"12 число не є оптимальною датою для проведення цієї зустрічі. Зустріч завжди є компромісом. Компромісною виглядала б дата 11 грудня", - сказав він.

"На жаль, зараз (мінські) домовленості не виконуються майже по жодному пункту з боку "ДНР", "ЛНР" та РФ. Мінські домовленості потрібно виконувати повністю, 100%-во, тільки тоді вони будуть ефективні", - додав Кулеба.

За його словами, на зустрічі у Мінську не може бути офіційного представника України, "тому що жодних офіційних представників з боку "ДНР" та "ЛНР" там теж немає. "Їх в принципі не може бути, тому що це неофіційні структури", - пояснив Кулеба.

Як відомо, глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, швидше за все, відбудеться в Мінську 11 грудня.

Пізніше МЗС України повідомило, що тристороння контактна група поки не визначила дату чергової зустрічі, рішення залежить від позиції бойовиків "ДНР і ЛНР".

5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення вогню на Донбасі. Однак бойовики його не дотримувалися.

У ніч на 20 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізаціюпротоколу від 5 вересня. Але це не допомогло і бойовики продовжили обстріли.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування