Майже 55% жителів звільненого Донбасу не визнають "ДНР" - ЗМІ

Четвер, 1 січня 2015, 16:57

Майже 82% громадян у цілому по Україні не визнають законності "ДНР", безпосередньо на Донбасі 55% не визнають "ДНР" законною владою.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 4-19 грудня 2014 року на замовлення ZN.UA.

Респондентам поставили запитання: "Чи згодні ви з тим, що "ДНР" – це законна влада на території Донецька?". У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, яка контролюється українською владою.

З урахуванням площі й населення "ДНР" і "ЛНР" (вони разом займають трохи менше 3% території України й становлять близько 9% її населення), виявилося, що 68,2% громадян докорінно не згодні із законністю "ДНР". Якщо ж сюди приплюсувати ще й 13,7% "скоріше не згодних", то 81,9% українців не визнають "ДНР".

9,4% жителів Донецька й області вважають "ДНР" законною, а 13,9% людей там скоріше згодні з такою постановкою питання. Таким чином, 23,3% громадян підтримують "ДНР" на території Донецької області.

У квітні 19,3% жителів області підтримували введення російських військ в Україну, а сьогодні там же соціологи нарахували 15,1% готових приєднати "ДНР" до Росії.

Станом на грудень 38,1% жителів Донецької області не визнали законність "ДНР" (із них 29,5% - зовсім не визнали). На думку ZN.ua, це спростовує думку, що всі "нормальні люди давно виїхали звідти".

Також соцопитування показало, що серед людей, які населяють Донецьку область, залишилося 33,4% тих, хто не може відповістити на поставлене запитання. 

У Луганській області опитування змогли провести лише на території, підконтрольній Україні, тому супротивників "ДНР" там нарахували 86,5%.

Рекордні цифри неприйняття т.зв. "ДНР" на Заході (88,7%) і в Центрі України (75,7%).

При цьому чимало прихильників "ДНР" у Харківській (16,9%), Одеській (15,3%), Запорізькій (9,9%) і Дніпропетровській (7,7%) областях. Правда, подібна ж кількість тих, хто не визначився, а переважна більшість – не сприймає. А в Чернівецькій області – 3,2% підтримали "ДНР"

На думку експертів, Одеса, Запоріжжя й Дніпропетровськ "плавно увійшли в зону ризику", що провисає за цілою низкою ключових питань. 

 

Дослідження "Думки й погляди населення України: Грудень 2014 року" КМІС проводив 4-19 грудня 2014 року. У ході дослідження було проведено 3035 інтерв'ю з дорослими жителями України, які проживають у 179 населених пунктах України. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування