Медведчук приїхав на обмін полоненими, як у гості – журналіст

Четвер, 1 січня 2015, 22:19

Кореспондентка Шахіда Якуб, яка побувала на обміні полоненими на Донбасі, здивована поведінкою Віктора Медведчука, кума президента РФ, який домовлявся про обмін.

Про це вона розповіла в інтерв’ю після повернення з територій Донбасу, контрольованих бойовиками, текст якого наводить "Крим. Реалії".

"У мене відчуття це – ще з обміну полоненими – не дуже приємне. Я нейтрально ставлюся до цього конфлікту, наскільки це можливо. Але мені здалося, що українська сторона приїхала туди, як в гості", - сказала вона.

"Я звернулася з питанням до пана Медведчука: "А коли "ДНР" і "ЛНР" знову стануть частиною України?". Я далі хотіла запитання задавати, але він навіть мене не дослухав, став сміятися. Показує на Кононова – "міністра оборони ДНР". І каже: "А Ви запитайте у Кононова". І в мене, чесно кажу, було таке... здивування", - пояснила журналістка.

"У мене ще було до нього запитання: чому з українських автобусів із полоненими виходить стільки жінок? Вони що, військовополонені? На що мені відповіли, що на них усіх було заведено кримінальні справи. Але "суду не було, всі справи закрили". Це говорив Медведчук!", - сказала Якуб

За її словами, "їх виставили в ряд усіх, і по десятеро людей випускали".

"Водночас з українських автобусів ці люди випадали, як горох. І ось ці люди – ці жінки – підбирали свої тюки і просто втекли в бік своїх автобусів. Що мене ще вразило, деякі люди йшли з перев’язаними джгутами руками. І у них кров була на руках", - розповіла Якуб.

"Коли я запитала, як таке може бути, – пан Медведчук так глянув на мене, Ви б бачили! У нього жах був на обличчі. Люди потім розповіли мені, що кров – тому що джгути в автобусі зрізали ножами. А цим, яких я побачила, видно, просто не встигли", - додала вона.

Зазначимо, що Шахіда Якуб готує нову програму Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа "Настоящее время" для російськомовної аудиторії на пострадянських теренах. Вона має британський паспорт, з яким і їздила у зону АТО.

Як відомо, українські журналісти на передноворічний обмін полоненими не потрапили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...