Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МОЗ кажуть, що гемодіаліз мають профінансувати на рівні 2014 року

П'ятниця, 16 січня 2015, 11:35

Міністерство охорони здоров’я доручило на регіональному рівні профінансувати цього року потреби гемодіалізу на рівні 2014 року.

Це випливає зі слів заступника міністра охорони здоров’я Альони Терещенко на засідання Верховної Ради.

"Щодо лікування і закупівлі витратних матеріалів для гемодіалізу, абсолютно підтримуємо те, що закупівлі повинні робитися комплектно, це дійсно комплект витратних матеріалів", - сказала вона.

"Вчора одразу після засідання Верховної Ради, після отримання стенограми виступу (Олега Березюка – ред.) відбулася селекторна нарада з регіонами щодо включення фінансування гемодіалізу на рівні 2014 року", - поінформувала Терещенко.

Як відомо, 15 січня лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив у парламенті, що сотні хворих на ниркову недостатність можуть померти через блокування тендерів на закупівлю розхідних матеріалів для гемодіалізу компаніями, які пов’язують із оточенням Віктора Януковича, – а саме ТОВ "Укрпрофмед" та ТОВ "Румед".

Він закликав МОЗ дати роз’яснення Антимонопольному комітету щодо закупівель для гемодіалізу, а правоохоронні органи – покарати винних у катастрофічній ситуації із гемодіалізом, якого потребують люди з хворими нирками.

Уже кілька місяців хворі на ниркову недостатність мають проблеми з отриманням гемодіалізу (апаратне очищення крові), зокрема в столиці. Так, київська влада звинувачувала в цьому Мінздоров’я, а в МОЗі казали, що це столичний бюджет розподілили неправильно.

Цього тижня київським пацієнтам вдалося домогтися виділення необхідних для цієї процедури препаратів, але гарантій отримання гемодіалізу вже наступного тижня не було.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування