Російські слідчі не вірять, що нападників на "Lifenews" в Україні як слід покарають

П'ятниця, 2 січня 2015, 15:32

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом перешкоджання діяльності журналіста телеканалу "Lifenews" у Києві.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з інформацією, справу також порушено за фактом "відкритого розкрадання майна" журналіста.

Згідно з версією російських слідчих, 1 січня 2015 року журналістка "Lifenews" Жанна Карпенко виконувала свої професійні обов'язки, висвітлюючи смолоскипну ходу на честь дня народження Степана Бандери в місті Києві.

"Намагаючись перешкодити професійній діяльності журналістки, невідомі штовхнули її, відібрали телефон, а також розбили відеокамеру оператора", - йдеться в повідомленні СК РФ.

"Ми в курсі, що правоохоронними органами України за даним фактом порушено кримінальну справу. При цьому прекрасно усвідомлюємо, що нинішня київська влада, м'яко кажучи, симпатизує прихильникам подібних заходів", - заявили у відомстві.

"У нас є серйозні підстави припускати, що порушення кримінальної справи МВС України - лише порожня формальність, і навряд чи хто-небудь з нападників, і тим паче замовників, отримає серйозне покарання за ці злочини", - вважають в СК РФ.

"Враховуючи цю обставину і те, що Карпенко є громадянкою Російської Федерації, слідчі СК Росії вирішили провести власне ретельне розслідування, в рамках якого будуть встановлена об'єктивна картина події та особи, які вчинили ці злочини", - заявили в Росії.

Як відомо, міліція Києва почала розслідувати інцидент з російськими журналістами, які знімали смолоскипну ходу в столиці.

Працівники Шевченківського РУ внесли цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних злочинів - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та грабіж.

Правоохоронці також затримали одного підозрюваного. Зараз чоловікові оголошено про підозру у скоєнні обох кримінальних правопорушень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування