Бойовики відпустили ще чотирьох військових. Родичі заявляють, що не всі полонені у списках

П'ятниця, 2 січня 2015, 16:15

Ще четверо українських військових вийшли з полону бойовиків 2 січня.

Про це повідомив депутат Юрій Береза на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, бійці "Дніпро-1" 29 грудня затримали диверсанта, якого у п'ятницю виміняли "на трьох хлопців Збройних сил України і одного бійця "Донбасу", якого з відмороженями тримали у "ямі" (військова тюрма у будівлі СБУ в Донецку).

Береза оприлюднив імена звільнених: Волгін Адріан Вікторович ("Донбас"), Прокопович Вадим Адамович (128-ий гірничо-піхотний корпус), Стаценко Денис Вадимович (2-ий БТрО "Горинь"), Борисов Єгор Олександрович (208-а зенітно-ракетна батарея).

Водночас, за словами журналіста телеканала "Інтер" Романа Бочкали, не всі взяті в полон військові є у списках обміну.

"Спілкувався сьогодні з рідними полонених бійців 93-ої бригади. За їхніми даними, бойовиками "ДНР" і "ЛНР" утримуються 90 військовослужбовців цього підрозділу ЗСУ. Проблема в тому, що більшість з них в списку військовополонених не вказані, а вважаються зниклими безвісти. Тому їх не зможуть обміняти. Вони типу як поза домовленостями", - розповів Бочкала.

"Зневірившись, ініціативна група родичів вирушила на окуповану територію і зараз знаходиться в Донецьку. Їм вдалося з'ясувати багато цікавого. Наприклад, в Горлівці, де вони теж побували, офіційно немає жодного полоненого з 93-ої бригади, а за фактом там знайшлися п'ятеро хлопців. Поки не можу розкривати всю інформацію, але якщо зовсім коротко, то українською владою здійснюються далеко не всі заходи для звільнення наших героїв", - додав він.

Як відомо, 26 грудня під час обміну полоненими бойовики звільнили 146 заручників. Ще 4 вийшли на свободу наступного дня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування