США запровадить санкції проти Північної Кореї за кібератаку

Субота, 3 січня 2015, 11:15

США вводять фінансові санкції проти Північної Кореї та кількох високопоставлених урядових чиновників у відповідь на кібер-атаку голлівудської студії Sony Pictures.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на агентство AP.

Як зазначається, у п’ятницю, 2 січня президент США Барак Обама підписав указ, яким дозволив введення санкцій. Хоча США вже запроваджували обмеження проти Північної Кореї через її ядерну програму, це перші санкції по відношенню до країни через можливі здійснені кібер-атаки.

Обама заявив, що санкції викликані "провокаційними, дестабілізуючими та репресивними діями і політикою уряду Північної Кореї", в тому числі кібер-активностями впродовж листопада та грудня 2014 року, повідомляє агентство AFP.

За його словами, заходи спрямовано не проти жителів Північної Кореї, а проти уряду країни та його дій, які загрожують США та іншим державам.

За даними міністерства фінансів США, під санкції підпадають три північнокорейські організації, у тому числі урядова розвідувальна агенція і компанія з продажу озброєнь. США також наклали санкцій на десятьох осіб, які працюють на ці організації чи уряд Північної Кореї.

Організації та особи, проти яких запроваджено санкції, не зможуть використовувати фінансову систему США, а американцям заборонено займатись бізнесом із ними. Як повідомляють у Білому домі, це лише перша частина відповіді США на інцидент із Sony.

Нагадаємо, раніше відбулись масована хакерська атака на комп’ютерні системи кінокомпанії Sony Pictures та погрози на адресу кінотеатрів через комедійну стрічку "Інтерв'ю". За сюжетом, двоє американських журналістів отримують завдання від американських спецслужб убити північнокорейського лідера Кім Чен Ина під час інтерв'ю з ним.

Зрештою Sony Pictures змушена була скасувати кінопрем'єру фільму "Інтерв'ю", показ якого все ж відбувся в низці незалежних кінотеатрів. ФБР повідомляло, що має достатньо інформації, яка вказує на пряму причетність Північної Кореї до хакерської атаки.

Економічна правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News