Грібаускайте: На сході України йде боротьба за мир у Європі

Субота, 3 січня 2015, 15:59

Литва бачить на сході України, як Україна бореться за мир в усій Європі: за суверенітет всіх незалежних держав та за верховенство права на своїй території. 

Про це в інтерв'ю ВВС заявила президент Литви Даля Грібаускайте.

Даля Грібаускайте зазначає – останній раз вона бачилася із Володимиром Путіним ще у 2010 році, за його перебування на посаді прем’єр-міністра. Наступна зустріч, за її словами відбудеться "не найближчим часом – лише коли Росія поводитиметься інакше".

Під такою поведінкою РФ вона уточнює – "ми бачимо різницю між країною, що захищається, та країною-агресором, яка не дише нападає та підтримає терористів, але й саме веде себе як терорист".

За словами президента, Литва вже надає різноманітну військову допомогу Україні: "Ми робимо все можливе. Існує багато форм підтримки: це і участь україно-польсько-литовському батальйоні, де українські солдати можуть тренуватися, і допомога наших інструкторів, і лікування українських вояків у наших шпиталів".

Втім, Грібаускайте дала зрозуміти, що цим військова допомога не обмежується. "Решта – це державна таємниця",- додала вона.

Коментуючи відмову президента РФ Володимира Путіна від реалізації проекту "Південний потік" Даля Грібаускайте зазначає: "Не він зупинився, а його зупинили. Європейський союз, принаймні - в цьому проекті, показав неприпустимість використання нафти та газу як інструментів політичного тиску".

За словами литовського президента, якби Путіна не вдалось зупинити – "він рухався б далі вглиб Європи, використовуючи не лише економічні засоби".

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...