Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Штайнмаєр побачив "новий шанс" у розв'язанні української кризи

Субота, 3 січня 2015, 18:47

У 2015 році для врегулювання кризи в Україні є "новий шанс". 

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв’ю газеті Welt am Sonntag.

"У новому році ми, можливо, матимемо новий шанс для прогресу в розв'язанні української кризи", - заявив глава МЗС ФРН.

Підстави для "нового шансу" міністр вбачає як через необхідність відвернути гуманітарну катастрофу на Донбасі, так і завдяки більшій зосередженості Москви і Києва на економічних проблемах.

"Гуманітарні зобов’язання допомогти людям у Східній Україні пережити зиму, а також все більше занепокоєння з приводу подальшого погіршення економічної та фінансової ситуації в Росії та Україні внаслідок кризи можуть покращити перспективи для розрядки. Ми хочемо це використати", - додав міністр.

При цьому Штайнмаєр наголосив, що "основою" для подальших дій всіх сторін повинні залишатися мінські домовленості.

"Тепер нам потрібні наступні кроки з їх втілення - з перемир'ям, якого справді дотримуються, демаркаційною лінією, відведенням важких озброєнь і гуманітарним доступом. Ми працюємо над цим", - наголосив глава МЗС Німеччини. 

За інформацією Welt am Sonntag з посиланням на джерело в МЗС Німеччини, на початку наступного тижня в Берліні відбудеться зустріч представників МЗС Німеччини, Франції, України та Росії.

Вона має стати підготовчою у виробленні рішень, які згодом можуть бути затверджені на політичному рівні. В залежності від прогресу на цих консультаціях не виключена і особиста зустріч міністрів закордонних справ чотирьох країн у час "після православного Різдва".

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування