Франція скасує податок на багатство з 1 лютого - ЗМІ

Субота, 3 січня 2015, 21:25

З 1 лютого 2015 року уряд Франції скасує скандальний податок на багатство у розмірі 75% від доходів у понад мільйон євро.

Про це повідомило джерело в урядовій резиденції . 

"З 1 лютого  жодна юридична або фізична особа Франції більше не платитиме так званий "суперподаток" у розмірі 75% на прибуток більше 1 млн євро", - зазначив представник уряду.

Раніше французькі ЗМІ повідомляли, що подібна фіскальна міра буде запроваджена з 1 січня 2015 року.

Як відомо, разом з тим уряд Франції вирішив запровадити новий податок на нерухомість з 2015 року. Зокрема, власників нерухомості, у т.ч. й іноземців, хто має два і більше помешкань, невдовзі можуть зобов'язати платити податок на 20% вищий за діючий.

Запроваджений торік податок мав на меті суттєво підвищити надходження до бюджету, але згідно з розрахунками фахівців, у 2014 році податок приніс державі лише 260 млн євро, а у 2015-му загальна сума зборів могла становити лише 160 млн євро. При цьому звичайний податок на прибуток щороку приносить до казни Франції 70 млрд євро надходжень.

У 2014 році французький уряд запровадив податок на багатство терміном на 2 роки. Податок викликав обурення бізнесових кіл і опозиції, у Франції розпочався відтік великого капіталу.

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування