Росія нарощує військову присутність на окупованому Донбасі - РНБО

Неділя, 4 січня 2015, 12:06

Росія нарощує військову присутність  на території Донбасу.

Про це у ході брифінгу 4 січня заявив заступник керівника ІАЦ РНБО Володимир Полевий.

"Найбільшим деструктивним чинником ситуації в зоні АТО залишається збереження і нарощування російської військової присутності на окупованій території Донбасу", - зазначив він. 

При цьому триває підготовка російської законодавчої бази для ведення агресивної політики.

"Так, нещодавно президент РФ Володимир Путін підписав указ, який визначає порядок проходження іноземцями служби за контрактом у Збройних Силах РФ", - нагадав Полевий.

 

Як відомо, раніше Дмитро Тимчук з посиланням на дані "Інформаційного спротиву" повідомив, що у районі Шахтарськ - Зугрес на Донеччині зафіксоване перекидання конвоїв постачання російсько-терористичних військ: до 25 одиниць тентований транспорту, що пересувається в напрямку Донецька.

Окрім того зафіксоване перекидання одиниць бронетехніки до ділянки Щастя - Станиця Луганська (з 31 грудня до ранку 4 січня помічено перекидання в цілому до 20 одиниць бронетехніки, в т.ч. - танки). 

Всього протягом кількох днів на даних напрямках зафіксоване перекидання близько 15 танків, 10 бойових броньованих машин (ББМ), до 30 одиниць ствольної артилерії, а також підрозділи РСЗВ (до 6-и установок).

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування