ЄК та Україна проведуть консультації через мита, що порушують Угоду про асоціацію

Понеділок, 5 січня 2015, 10:14

В понеділок 5 січня відбудуться термінові консультації Україна – Єврокомісія (ЄК) через запровадження додаткових імпортних мит українською стороною.

Про це "Європейській правді" повідомили в представництві України при ЄС.

Консультації заплановані на вечір та пройдуть у форматі відеоконференції. У представництві підкреслили, що ініціатором перемовин є українська сторона.

З українського боку в цьому заході візьмуть участь представники причетних міністерств і відомств, зокрема Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та МЗС, з боку ЄС – керівник Групи підтримки України Петер Балаш та представники торговельного блоку ЄК.

Як повідомлялося раніше, запровадження нових імпортних мит було ініціативою уряду Арсенія Яценюка. Метою цих заходів названа потреба стабілізації платіжного балансу. Водночас ця дія порушує низку норм Угоди про асоціацію та загрожує скасуванням пільгового торговельного режиму з ЄС.

Водночас Брюссель досі не висловлював офіційний протест щодо дій та рішень Києва.

Закон України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року" було ухвалено 28 грудня 2014 року, коли в ЄС вже розпочалися різдвяні канікули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування