Підозрюваного у нападі на LifeNews відпустили під особисте зобов'язання

Понеділок, 5 січня 2015, 20:42

Суд відпустив підозрюваного у нападі на журналістів LifeNews 1 січня у Києві під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва, пише zn.ua.

"Судове засідання відбулося 3 січня. У ході засідання суд прийняв рішення відпустити його під особисті зобов'язання", - повідомили в суді.

Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що Мірошник раніше не був судимий і надав договір оренди житла в Києві.

Мірошник зобов'язаний на вимогу слідчого з'являтися для проведення процесуальних дій, без дозволу слідства не залишати Київ і повідомляти слідчому про своє місце знаходження.

Телеканал LifeNews поширив інформацію про те, що суд відпустив Мірошника, оскільки він пред'явив посвідчення волонтера АТО і має проблеми зі здоров'ям.

Журналіст телеканалу Жанна Карпенко та її оператор Олександр Ульянов заявили, що під час зйомки сюжету про факельну ходу на честь дня народження Степана Бандери 1 січня в Києві на них було скоєно напад. Російська влада та російські ЗМІ вже встигли розкритикувати цей інцидент як порушення свободи слова.

Головне слідче управління Росії (СК РФ) порушило кримінальну справу за фактом "перешкоджання законній діяльності", звинувативши своїх українських колег в упередженості.

Як відомо, міліція Києва почала розслідувати інцидент з російськими журналістами, які знімали смолоскипна хода в столиці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...