США не образилися на Олланда через слова про Росію

Понеділок, 5 січня 2015, 22:51

У Вашингтоні не вважають слова президента Франції Франсуа Олланда про санкції проти РФ такими, що суперечать спільній позиції західних країн.

Про це у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні повідомила речник держдепу Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Президент Олланд сказав, що санкції мають бути скасовані в разі досягнення прогресу у встановленні міцного миру (на сході України – ред.). Це є нашою позицією, а також позицією наших європейських та інших партнерів із самого початку. Якщо Росія і сепаратисти виконуватимуть зобов'язання, взяті кожною стороною в Мінську, може мати місце скасування деяких санкцій", - підтвердила представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, за словами Псакі, поки ситуація на місці не зміниться на краще, про жодні пом'якшення не може бути й мови.

При цьому вона уточнила, що йдеться про конкретні кроки, зазначені в Мінських угодах. Представник держдепу підкреслила, що прогрес у врегулюванні ситуації означає не лише слова, а конкретні справи.

Крім того, Псакі зазначила, що США позитивно оцінюють можливість зустрічі у "нормандському форматі" в Астані, якщо це сприятиме процесу мирного врегулювання конфлікту на сході України, визначеного в Мінських домовленостях.

Як повідомлялося, президент Франції в ефірі радіостанції France Inter заявив, що санкції проти Росії можуть бути зняті у разі досягнення прогресу щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News