Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-радник Путіна: Рано чи пізно Росія заплатить за Крим

Середа, 7 січня 2015, 11:14

Рано чи пізно Росії за Крим доведеться сплатити репарації України.

Про це заявив старший науковий співробітник Інституту Катона (Вашингтон), колишній радник Володимира Путіна з економічних питань Андрій Ілларіонов.

"Сподіваюся, що цей акт агресії, анексії буде визнаний неприпустимим, і Крим буде повернений своєму законному власнику - Україні. У цій новій ситуації Росії доведеться сплатити репарації за порушення міжнародного миру, загальновизнаних кордонів, за ті збитки, які Росія завдала Україні", - сказав Ілларіонов.

Разом з тим він зазначив, що наразі в Росії з кримського питання громадська думка розколота.

За словами Ілларіонова, є багато росіян, які вважають, що "Крим став російським, і це змінювати не можна", інші пропонують провести новий референдум, знову ж під охороною російських багнетів.

Як відомо, у грудні  міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що сума збитків України від окупації Росією Криму оцінюється в 1 трильйон 80 мільярдів гривень.

Після окупації Криму російськими військовими нелегітимна влада АРК 16 березня 2014 року провела незаконний референдум і заявила, що майже 97% тих, хто взяв у ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

Через два дні президент РФ Володимир Путін і окупаційна влада Криму та Севастополя підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття Криму до складу Росії і утворення у складі РФ нових суб'єктів. Ще через кілька днів Рада Федерації Росії одноголосно схвалила анексію Криму.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування