Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд збільшив заставу за начальнка ДАІ Полтавщини до 10 млн. Родичі сплатили

Середа, 7 січня 2015, 16:18

Начальнику облуправління ДАІ у Полтавській області визначено заставу у розмірі 10 мільйонів гривень. 

Як повідомили у ГПУ, за апеляційною скаргою прокуратури Полтавщини апеляційним судом області скасовано ухвалу слідчого судді Октябрського районного суду Полтави від 29 грудня 2014 року.

"Збільшено розмір застави начальнику УДАІ УМВС України в Полтавській області. Апеляційним судом йому обрано запобіжний захід – взяття під варту та на підставі ч. 3 ст. 183 КПК України як альтернативу визначено розмір застави майже 10 млн грн", - йдеться у  повідомленні. 

Разом з тим місцеві ЗМІ повідомляють, що за Петра Блажівського, який підозрюється у хабарництві, вніс необхідну суму застави його брат Іван.

"Тепер начальник Полтавського обласного ДАІ на волі", - повідомляє видання 0532.ua з посиланням на перший соціальний портал Страйк.

Видання зазначає, що Іван Блажівський також працював у структурі ДАІ. З червня 2011 року він обіймав посаду начальника ДАІ в Севастополі. Під час весняних подій у Криму 2014 він пішов на лікарняний і на роботу вже не виходив.

Як відомо, 29 грудня 2014 року слідчим суддею Октябрського райсуду Полтави винесено ухвалу про обрання вказаному посадовцю запобіжного заходу у виді взяття під варту та визначено заставу у розмірі 2 млн грн.

Начальник УДАІ УМВС України в Полтавській області підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

У затриманого в портфелі вилучено готівкою 18 тис доларів США, а під час обшуку в квартирі – майже 900 тис гривень, 20 тис доларів США, 6 тис євро. Загалом вилучено понад 1,5 млн гривень.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування