У п'ятницю комісія з обрання директора Антикорупційного бюро почне роботу

Середа, 7 січня 2015, 17:12

У п'ятницю, 9 січня, відбудеться перше відкрите офіційне засідання Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду Директора Національного антикорупційного бюро України.

Про це йдеться  у повідомленні прес-служби президента України. 

Початок роботи заплановано на 18:00.

"Згідно з законом "Про Національне антикорупційне бюро України", 9 січня о 18:00 у приміщенні адміністрації президента  відбудеться перше відкрите офіційне засідання Конкурсної комісії з обрання кандидатів на посаду Директора Національного антикорупційного бюро України", - зазначено у повідомленні.

Як відомо, Антикорупційне бюро має розпочати свою роботу 24 січня.  Президент призначив правозахисників Рефата Чубарова, Євгена Захарова та історика Ярослава Грицака членами конкурсної комісії. У свою чергу Кабінет міністрів затвердив членами комісії Йосифа Зісельса, Олександру Яновську та Юрія Бутусова.

Членами конкурсної комісії від парламенту стали директор Національного антикорупційного бюро директора Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кеслер, екс-міністр Євген Нищук та співавтор Конституції Віктор Мусіяка. 

Як заявив президент Петро Порошенко, першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть виділені Європейським Союзом в якості грантів, кредитів та спеціальних програм.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування