Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія хоче закрити в'їзд трьом мільйонам іноземців, з них мільйону – на 10 років

Четвер, 8 січня 2015, 10:43

Більш ніж мільйону іноземців може бути закритий в'їзд до Росії на 10 років за перевищення терміну законного перебування.

Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу" в четвер заявив глава Федеральної міграційної служби РФ Костянтин Ромодановський.

За його словами, це передбачають поправки в законодавство, які набирають чинності 10 січня.

"Наша інформаційна система показує, що на території РФ в даний час знаходяться майже три мільйони іноземних громадян, які значно перевищують термін законного перебування – 90 діб", – сказав Ромодановський.

"Ці панове не зволили звернутися в ФМС. Вважають, що можуть тут спокійно і безкарно перебувати і, швидше за все, підробляти. Однак інформаційна система ФМС знає їх поіменно. Виключна більшість – громадяни країн СНД", – додав він.

За його словами, понад 734 тис. Іноземців перебувають у Росії з порушенням понад 270, але менше 360 днів.

"Ще 1 млн 28 тисяч 62 іноземних громадянина – більше 360 діб", – повідомив керівник ФМС.

"З 10 січня 2015 набувають чинності нові норми законодавства, що передбачають саме таке диференціювання для визначення ступеня порушення, – сказав Ромодановський. – За перевищення терміну перебування з урахуванням встановлених критеріїв послідує і різне покарання".

Глава ФМС сказав, що перевищення 120-денного перебування призведе до автоматизованого закриття в'їзду на 3 роки, перевищення 270 днів – в'їзд буде закритий на 5 років.

"Незаконне знаходження більш 360 днів – шлагбаум закриється на 10 років", – додав він.

"Для тих, хто перевищить термін перебування в 120 діб, але виїде до закінчення 270 діб, а ця категорія становить 1 млн 196 тисяч 619 іноземців, передбачена можливість перегляду рішення інформаційної системи, правда, виходячи тільки з гуманітарних міркувань", – сказав керівник ФМС.

Раніше Ромодановський заявляв, що на початку 2015 року міграційний потік в Росію зменшився майже на 70%. За його словами, менше мігрантів їдуть до Росії з Середньої Азії, але більше – з Молдови та України.

За останні два роки Росія вже закрила в'їзд понад 1,2 млн іноземців. Причина – неодноразове вчинення адміністративних правопорушень, порушення режиму перебування в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...