Росія стала п'ятою у списку країн з високою ймовірністю дефолту - ЗМІ

П'ятниця, 9 січня 2015, 10:16

Росія стала п'ятою у списку країн з високою ймовірністю дефолту, обігнавши ряд країн зі спекулятивним рейтингом, в тому числі Ліван, Єгипет, Португалію.

Про це пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, прибутковість держоблігацій Росссіі є однією з найвищих серед паперів країн, що розвиваються і становить для номінованих у доларах бондів з терміном погашення у вересні 2023 близько 7%.

Прибутковість аналогічних держоблігацій Лівану становить 5,9%, і це при тому, що кредитний рейтинг Лівану від S&P знаходиться на шість сходинок нижче російського рейтингу BBB-.

Втім, суверенний кредитний рейтинг Росії може бути знижений агентством Fitch Ratings до сміттєвого рівня вже сьогодні, прогнозують експерти Societe Generale SA.

23 грудня 2014 міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's відправило суверенний кредитний рейтинг Росії на перегляд з "негативним" прогнозом.

"S&P з імовірністю в 50% знизить рейтинг в найближчі 90 днів", - наголошувалося в повідомленні агентства. Однією з причин можливого зниження рейтингу було названо різке зниження гнучкості грошово-кредитної політики країни.

"Я бачу дуже великий шанс того, що рейтинг буде переглянутий. За останні три місяці економічні перспективи РФ різко змінилися на тлі динаміки цін на нафту. Це призвело до сильної девальвації рубля, інфляції та обмежило доступ до кредитів", - повідомила Bloomberg кредитний аналітик Union Bancaire Privee в Цюріху Ольга Будовніц.

Напередодні американський фінансист Джордж Сорос заявив, що, завдяки різкому падінню світових цін на нафту введені проти Росії санкції вдарили по її економіці навіть сильніше, ніж могли сподіватися західні лідери, в результаті чого країні може загрожувати дефолт.

Втім, російські аналітики песимізму Сороса не поділяють.

"Ніякого дефолту в найближчі два роки не буде. У другому півріччі буде різке зростання котирувань нафти - ймовірно в район 95 доларів і розмови про дефолт забудуться", - зазначає, зокрема, заступник генерального директора з інвестиційного аналізу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Андрій Верников.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:57
Мінфін залучив понад 7 мільярдів від розміщення ОВДП
21:54
Аграрного міністра підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів. Що загрожує Сольському: деталі справи
21:49
США запровадили нові санкції проти Ірану через кібератаки
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
Усі новини...