Релігійні українці зможуть відмовитися від біометричних паспортів

П'ятниця, 9 січня 2015, 13:38

Громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта з релігійних міркувань і отримати паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву Державної міграційної служби.

"З релігійних міркувань громадяни України будуть мати можливість відмовитися від біометричного паспорта і отримати паспорт нового зразка, але без біометричного чіпа. Крім того, буде можливість відмовитися і від сканування відбитків пальців рук при оформленні біометричного паспорта", – йдеться в повідомленні відомства.

В ДМС нагадують, що видача біометричних паспортів в Україні почнеться з 12 січня, бланк паспорта (нового зразка) громадянина України для виїзду за кордон буде виготовлятися у формі книжечки і складатися з 32 сторінок з додатковим ступенем захисту.

В обкладинку нового закордонного паспорта буде вмонтований електронний чіп, на який в електронному вигляді буде вноситися інформація про власника документа та біометричні дані – оцифровані підпис і фото, а також відбитки пальців рук. Документ, як і раніше, буде видаватися строком на 10 років.

Загальна сума оплати за оформлення біометричного паспорта протягом 20 робочих днів становитиме 518,15 грн, зазначає прес-служба. Паспорт без електронного чіпа обійдеться дешевше – у 461,15 грн.

Крім того, залишається можливість прискореного оформлення документа (протягом 7 робочих днів) за умови сплати подвійного розміру державного мита та вартості адміністративної послуги. У такому випадку паспорт з електронним чіпом коштуватиме 775,3 грн, без чіпа – 718,3 грн.

У повідомленні ДМС також зазначено, що відтепер діти з народження матимуть можливість оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон, але дітям до 16 років документ видаватиметься на 4 роки, а сканування відбитків пальців рук буде здійснюватися з 12 років і виключно за згодою батьків.

У той же час, до 1 квітня 2015 року ДМС продовжить оформлення проїзних документів дитини, але слід пам'ятати, що цей документ не визнається у ряді країн (наприклад, у Чехії, Португалії, Іспанії).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News