Після санкцій і арештів у Росії змінився рейтинг найбагатших людей

П'ятниця, 9 січня 2015, 16:20

Віктор Вексельберг за підсумками 2014 року став найбагатшим росіянином зі статком у 14,1 мільярда доларів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власний рейтинг 400 найбагатших людей світу, переадють "Ведомости".

На цій позиції Вексельберг потіснив Алішера Усманова після того, як його ВАТ "Мегафон" втратило майже половину капіталізації. Стки Усманова скоротилися на 32% до 13,8 млрд доларів.

Найсуттєвіші втрати серед російських мільярдерів в 2014 році зазнав голова ради директорів і основний акціонер АФК "Система" Володимир Євтушенков - його статок скоротився на 80%, або на 8,1 млрд доларів, на тлі домашнього арешту підприємця та націоналізації раніше придбаної ним частки в ВАТ "Башнефть".

В цілому в 2014 році 400 найбагатших людей світу збільшили свої статки на 92 млрд доларів, незважаючи на падіння цін на енергоносії і складну геополітичну ситуацію у світі, відзначає агентство.

Всього станом на 29 грудня минулого року сукупний статок найбагатших людей планети становив 4,1 трлн доларів.

Більше за інших примножив своє багатство 50-річний Джек Ма, співзасновник найбільшої китайської компанії в сфері інтернет-торгівлі Alibaba. У 2014 році його статки зросли з 3,6 млрд доларів до 28,7 млрд доларів, що дозволило йому на короткий час відняти звання найбагатшої людини Азії у гонконгського підприємця Лі Кашина.

Також істотно збільшив свої статки мільярдер та інвестор Уоррен Баффетт: в 2014 році він став багатшим на 13,7 млрд доларів, що дозволило йому обійти мексиканського медіамагната Карлоса Сліма в боротьбі за другу сходинку рейтингу найбагатших людей світу.

На першому місці рейтингу, як і раніше знаходиться засновник Microsoft Білл Гейтс. Завдяки позитивній динаміці паперів компанії оцінка його стану підвищилася на 9,1 млрд доларів до 87,6 млрд доларів.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування