Чалий про Мінськ: Мирний процес під загрозою, бойовики хочуть спровокувати

Неділя, 1 лютого 2015, 09:24

У Мінську на зустрічі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі представники бойовиків "поставили ультимативні вимоги" та "хотіли залякати". 

Про це заявив заступник глави АП Валерій Чалий. 

"Спробували розіграти спектакль, що Київ зриває переговори, роботу тристоронньої контактної групи. Не вдалося. ... Якби не гинули люди, можна було б говорити про дипломатичні ситуативні перемоги. Але, на жаль, мирний процес під загрозою. Вони нас хочуть спровокувати. Не вдасться", - заявив Чалий. 

Як відомо, після зустрічі тристоронньої контактної групи у Мінську 31 січня представник України Леонід Кучма заявив: консультації були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, а також ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

"Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених у Мінську 5 та 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню", - підкреслив Кучма. 

Також він зазначив, що очікує вже найближчим часом офіційної реакції з боку Російської Федерації.

Раніше представники сепаратистів висунули ультимативні вимоги про одностороннє припинення вогню з боку української влади.

"Глави "республік" не приїдуть до Мінська, поки Порошенко не віддасть армії і Нацгвардії публічний наказ припинити вогонь і відвести артилерію, тобто ракетні комплекси, від лінії зіткнення станом на 31 січня на дальності, зазначені у меморандумі від 19 вересня", - заявив представник "ДНР" Денис Пушилін на зустрічі у Мінську. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування