Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Дебальцевого не хочуть їхати - бояться розстрілів бойовиків

Неділя, 1 лютого 2015, 10:03

У Дебальцевому обстановка вкрай напружена, терористи цілодобово обстрілюють місто, протягом 31 січня загинули не менше 12 осіб.

Про це заявив глава облуправління МВС В'ячеслав Аброськін.

"Інфраструктура, житлові будинки, соціальні об'єкти - практично всі мають руйнування. Тільки за першу половину 31 січня дня правоохоронці витягли з-під завалів 12 трупів мирних громадян. І це ще неточне кількість загиблих від рук терористів за цей день", - зазначив він.

У місті вже більше 10 днів немає води, світла, тепла і проблеми з мобільним зв'язком. Багато залишаються жити в бомбосховищах разом з малолітніми дітьми.

За словами Аброськіна, кілька днів міліціонери спільно з волонтерами організовують вивезення мирних жителів з міста.

"31 січня евакуація відбувалася під обстрілом з боку бойовиків .... Люди не хочуть виїжджати з міста, бо боятися бути розстріляними бойовиками по дорозі в Артемівськ", - зазначив Аброськін. Також він зазначив, що крім міліції та військового коменданта в місті інших представників держустанов немає.

Разом з тим у Донецькій ОДА повідомили, що станом на 17.30 31 січня з Авдіївки і Дебальцеве вивезено понад 300 осіб.

"Всього за останні три дні з Дебальцевого, Авдіївки та інших гарячих точок безпосередньо в безпечні райони вивезено близько тисячі чоловік. 816 чоловік розмістили в Святогорську. На залізничних вокзалах Костянтинівки і Слов'янська працюють пункти прийому переселенців, розгорнуті ДержНС", - зазначили в ОДА.

Також в Авдіївку та Дебальцеве завезені 14 генераторів, в Авдіївці частково відновлено водопостачання.

"З четверга до суботи представники ОДА та ДержНС доставили 7 генераторів середньої потужності в Авдіївку і 7 - у Дебальцевому. Ще один генератор великої потужності - на 100 Кв - доставлений в Авдіївку. Це дозволило частково налагодити харчування важливих соціальних об'єктів міст", - наголошується в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування