Кулеба: Бойовики назвали 3 ключових позиції. Усі всупереч домовленостям

Неділя, 1 лютого 2015, 22:40

Представники "ЛНР" і "ДНР" заявляють, що готові виконувати мінські домовленості за умови, якщо вони будуть змінені на їх користь, а це неприпустимо.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі "Подробиць".

При цьому Кулеба звинуватив "ЛНР" і "ДНР" в спробі порушити домовленості, досягнуті в Мінську у вересні 2014 року.

"Ми розраховували, що результат буде у Мінську (31 січня), очевидно, що не всі хочуть припинити кровопролиття", - заявив він.

За словами дипломата, фактично своєю поведінкою під час зустрічі терористи, зірвали домовленості, які були попередньо досягнуті.

"Три ключові позиції, які озвучили представники терористичних організацій не відповідають жодним домовленостям і головне - спрямовані на руйнування тих механізмів, які були досягнуті у вересні", - додав він.

За його словами, представники бойовиків наполягали на тому, щоб лінія розмежування проходила по лінії, яка фактично існує зараз, а в домовленостях.

"Друге - вони хотіли, щоб Україна в односторонньому порядку припинила вогонь і третє - вони наполягали на тому, що вони будуть рухатися вперед і їх ніщо не зупинить", - повідомив Кулеба.

Також він відзначив, що позитивним моментом проваленого в Мінську засідання 31 січня є те, що "ЛНР" і "ДНР" відкрито продемонстрували своє небажання виконувати мінські домовленості і це побачив увесь світ.

Кулеба нагадав, що 2-8 лютого в Мюнхені відбудеться конференція з питань безпеки.

"Там президент Порошенко проведе низку серйозних розмов, після чого спільно з міжнародними партнерами України виробить ряд чергових кроків, спрямованих на виконання" мінських домовленостей ", - зазначив Кулеба.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...