Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Енергоринок" перерахував гроші на території бойовиків. ГПУ порушила справу

Середа, 18 лютого 2015, 01:14

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо перерахування державною компанією "Енергоринок" грошей за електроенергію, вироблену на окупованих бойовиками територіях.

 Про це повідомив депутат БПП Сергій Лещенко на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, ДП "Енергоринок" перерахувала 200 млн гривень підприємству Олександра Януковича "Донбасенерго", а також 380 млн гривень підприємству Ріната Ахметова "Східенерго". Обидва підприємства знаходяться на підконтрольних проросійськими бойовиками територіях.

Лещенко уточнив, що перерахування грошей відбувся після того, як в п'ятницю Ахметов оскаржив у суді дію постанови Нацкомісії з регулювання енергетики, якою заборонялися перекази грошей в зону, окуповану терористами "ЛНР-ДНР".

"Енергоринок" без тіні сумніву переводить гроші. На сьогодні обидві суми заморожені фінансовою розвідкою - Держфінмоніторингом. У Генпрокуратурі відкрито кримінальне провадження за статтею 364 п. 2", - повідомив Лещенко, зазначивши, що у вівторок давав свідчення у справі.

"Мені просто цікаво, хто дає "зелене" світло керівництву "Енергоринку" переводити 380 млн Ахметову - після того, як піднявся скандал через 200 млн Януковичу? Для довідки: згідно зі статутом, засновником ДП "Енергоринок" є держава в особі Кабінету Міністрів України...", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування