"Ми вступаємо у фазу ресурсного змагання" - Луценко

Понеділок, 2 лютого 2015, 11:16

Голова фракції "БПП" Юрій Луценко вважає, що Україна вступає у фазу ресурсного змагання з проросійськими силами, тож Верховна Рада має виходити з цього у своїх рішеннях.

"Події на фронті входять у найбільш масштабну фазу за весь час. Як відомо, зараз на ділянці навколо Дебальцевого задіяно десятки танків, бронетехніки, важкої артилерії тощо", - сказав він на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

"Це означає, що парламент має сконцентрувати всі ресурси держави і зробити свою частину допомоги українським героям", - наголосив Луценко.

"Фактично, ми вступаємо у фазу ресурсного змагання. Це означає, що парламент має уміти знаходити ключові ланки свого порядку денного і прийняття рішень. І не забувати, що працює в тісному союзі з Кабінетом міністрів, Адміністрацією президента і всім громадянським суспільством", - додав він.

Відтак, БПП в цілому підтримує порядок денний Верховної Ради.

"Ми звертаємо увагу на ключові для нас законопроекти: це законопроекти, які забезпечують мобілізацію державного життя; закон про військово-цивільні адміністрації. І я просто навіть вимагаю від комітетів провести засідання і дати висновок по цьому закону, який нам потрібен негайно, з коліс", - сказав Луценко.

Також, за його словами, потрібні: закон про Нацгвардію України, зміни до закону про оборону України, низка інших законопроектів "на посилення військових можливостей України", а також закон №1408 про волонтерський рух, бо "фактично це частина одного механізму – армії і народу".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування