Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко попросив Шимківа і Філатова прискоритися

Понеділок, 2 лютого 2015, 18:01

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада у четвер ухвалить законопроект, що скасовує депутатську недоторканість.

Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Мене обнадіяв ваш, Володимире Борисовичу (Гройсман – ред.), прогноз, що вже в четвер Верховна Рада ухвалить в першому читанні проект закону щодо змін до Конституції і направить до Конституційного Суду зміни, які разом із повним скасуванням депутатської недоторканості передбачають значне скасування і недоторканості суддів", - заявив Порошенко.

"Це теж частина судової реформи і це також дуже серйозне політичне рішення, яке ми обіцяли вже понад двадцять років виборцям України", - додав він.

"І на сьогоднішній день я вважаю, що це голосування є і буде принциповим, такий собі лакмусовий папірець — хто не проголосує за обмеження депутатської і суддівської недоторканності, прошу на Майдан і кожному пояснити, яким чином ми збираємося далі жити, коли у нас зберігається ціла каста недоторканих", - сказав Порошенко.

"Впевнений, що забалакати скасування безкарності депутатів вимогами скасувати недоторканість президента та іншими не вийде", - додав він.

"Будь ласка, готуйте закон про порядок імпічменту, якщо такий документ потрібен, або інші речі, які треба змінювати у Конституції. Але не треба чекати зняття депутатської недоторканості, посилаючись на ті чи інші причини. Сьогодні суспільство вимагає абсолютно рішучих кроків від усієї нашої команди", - сказав Порошенко.

Окрім того, президент зробив зауваження заступникам голови АП Дмитру Шимківу та Олексію Філатову.

"Я ознайомився з графіком судової реформи. У мене склалося враження, що ви нікуди не поспішаєте. Наполегливо прошу переглянути терміни виконання реформ у бік скорочення, спресуйте час, бо він сьогодні працює проти нас", - сказав Порошенко.

"Знайдіть можливість знайти порозуміння з представниками всіх фракцій Верховної Ради, і прошу припинити дискусії і впевнений в тому, що ми компроміс можемо знайти, і цей компроміс буде слугувати забезпеченню прав українців на справедливий суд", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...