Згуладзе: У Києві буде найбільш освічена поліція у світі

Понеділок, 2 лютого 2015, 21:27

Нова столична патрульна служба стане найбільш освіченим міліцейським формуванням у світі.

Про це заявила перший заступник голови МВС Ека Згуладзе-Глуксманн на брифингу в Адміністрації президента, повідомляє кореспондент "Української правди".

Вона нагадала, що охочих бути патрульними в Києві уже 27 тисяч.

"З них 70% - це люди з вищою освітою, і багато з них мають стабільну роботу. І вони готові, незважаючи ні це, піти працювати у поліцію. Для мене це та енергія, яка забезпечить успіх реформ в Україні", - сказала Згуладзе.

Вона також додала, що 18% з групи, яка пройшла реєстрацію – це студенти-магістри і студенти-аспіранти.

"Така кваліфікація претендентів теж досить дивна для міліції-поліції всіх країн. Тому вітаю Київ – у вас буде найбільш освічена поліція у всьому світі", - сказала Згуладзе.

Вона також відзначила, що 20% з тих, хто подав заявки, складають співробітники МВС.

"Реформа – це в жодному разі не інструмент для покарання когось. Це другий шанс для населення, яке може отримати якісний сервіс, для уряду і МВС, і це другий шанс для співробітників, у яких не менше причин не бути незадоволеними системою", - підсумувала заступник голови МВС.

Як відомо, заявки на відбір до нової патрульної служби в Києві приймають до 6 лютого.

25 грудня 2014 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що навесні 2015 року у Києві замість Державтоінспекції, запрацює нова поліцейська патрульна служба, з "новими підходами, правилами і людьми". 

Він закликав громадян записуватися у нову службу, проходити тестування і навчання та ставати поліцейськими патрульними.

За словами Згуладзе, первинна реформа МВС полягатиме у формуванні блоку громадської безпеки. Також буде змінено принцип набору кадрів і методику навчання.

Набір старував 20 січня. Лише за дві доби заявки на вступ до нової поліції Києва подали 11 тисяч осіб.

За тиждень кількість охочих бути патрульними в Києві зросла до 27 тисяч.

Для патрульної служби в Києві планується набрати близько 2 тисяч співробітників. Вони  отримуватимуть зарплату в середньому 6-8 тисяч гривень. Під час навчання, яке триватиме упродовж 3-х місяців, курсанти матимуть стипендію у розмірі від 2 тисяч гривень.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування