Порошенко "дав добро" на створення військово-цивільних адміністрацій

Четвер, 26 лютого 2015, 13:09

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про військово-цивільні адміністрації".

Про це повідомляє прес-служба президента 26 лютого.

Верховна Рада 3 лютого ухвалила законопроект №141-VIII, яким визначено організацію, повноваження і порядок діяльності військово-цивільних адміністрацій для забезпечення безпеки й нормалізації життєдіяльності населення в районі проведення антитерористичної операції.

Військово-цивільні адміністрації – це тимчасові державні органи, які діятимуть на території Донецької та Луганської областей у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Вони призначені для забезпечення дії Конституції та законів України, забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення, правопорядку, участі у протидії диверсійним проявам і терористичним актам, недопущення гуманітарної катастрофи в районі проведення антитерористичної операції.

Особливий порядок здійснення окремих повноважень органів місцевого самоврядування у районі проведення АТО встановлюється у випадках, коли відповідні органи місцевого самоврядування такі повноваження не здійснюють або самоусунулися від їх виконання.

Військово-цивільні адміністрації утворюються за рішенням президента.

Вони здійснюватимуть свої повноваження до припинення їхньої діяльності у день відкриття першої сесії новообраної відповідної ради, а у разі створення обласних, районних військово-цивільних адміністрацій для здійснення керівництва у сфері забезпечення громадського порядку і безпеки – до завершення АТО..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...