Кабміну доручили розібратись, що робити з полоненими

Вівторок, 3 лютого 2015, 09:59

Верховна Рада наділила Кабмін повноваженнями визначати порядок поводження з військовополоненими та інтернованими особами.

За відповідний закон проголосували  народних депутати.

До цього в Україні не було визначено, який із органів влади має займатись питаннями військовополонених, поки не оголошено воєнний стан.

Суть законопроекту, який вносить зміни у статтю 9 закону "Про оборону", полягає в тому, щоб надати Кабміну право визначати порядок поводження з полоненими та інтернованими.

Тепер, згідно з законопроектом, Кабмін визначатиме поводження з інтернованими та полоненими, "відповідно до міжнародних норм".

Як заявив депутат "Самопомочі" Павло Кишкар, зараз ні в СБУ, ні в інших силових відомств немає законодавчих підстав для проведення обміну полоненими.

Як відомо, за даними Генштабу на 26 січня, у полоні у терористів залишаються 184 військових, у томи числі - до 30 бійців з Донецького аеропорту та Красного Партизана.

1 та 2 лютого в Міноборони повідомляли, що з полону бойовиків визволили спершу 5 бійців АТО, а потім ще трьох українських солдатів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News