Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова Венеціанської комісії радить Порошенку призупинити люстрацію

Вівторок, 3 лютого 2015, 14:16

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо вважає, що закон про люстрацію необхідно доробити, а вже потім застосовувати.

Про це йшлося на зустрічі з президентом Петром Порошенко у вівторок, інформує прес-служба глави держави.

Говорячи про закон "Про оновлення влади" (про люстрацію), Букіккіо зауважив, що це – "поганий закон", і Венеціанська комісія дуже критична в оцінках щодо нього.

"Але ми дійшли спільної думки у дискусіях з вашими представниками, з міністром юстиції та домовились спільно працювати над його доопрацюванням та приведенням цього закону у відповідність з європейськими стандартами", – відзначив він.

Голова Венеціанської комісії висловив думку, що процес люстрації варто було б призупинити та спершу доробити відповідний закон.

Президент відзначив, що думка експертів Венеціанської комісії є дуже важливою для України.

Глава держави наголосив на важливості співпраці з Венеціанською комісією у напрацюванні змін до законодавства у контексті імплементації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та необхідності приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів.

Голова Венеціанської комісії запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні у напрацюванні законодавства.

"Ми будемо працювати настільки швидко, наскільки це можливо", – сказав Букіккіо.

Вже наступного тижня до України прибуде делегація експертів ВК, яка проведе низку зустрічей, зокрема у Міністерстві юстиції.

Венеціанська комісія готова дати експертний висновок щодо законопроекту з судової реформи, як тільки узгоджений законопроект буде опрацьовано у Верховній Раді, а також змін до Конституції щодо децентралізації влади, зазначає прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування