Томенко вважає, що відбір ліцензій у ЗМІ може стати засобом тиску

Вівторок, 3 лютого 2015, 15:57

Депутат Микола Томенко вважає, що скорочена процедура скасування ліцензій може бути використана для тиску на українські ЗМІ.

Таку думку він висловив, коментуючи ймовірні зміни до закону про телебачення та радіомовлення.

На переконання Томенка, положення стосовно відсутності іноземного капіталу та скороченої процедури відбору ліцензій мають стосуватися лише ЗМІ з російським капіталом і це має бути прописано в законі. Також, за його словами, в законі має бути визначений термін, впродовж якого ЗМІ мають позбутися російської частки в статутному фонді. А якщо під дію закону підпадатимуть українські ЗМІ, то влада може використати цей важіль для тиску на тих, хто її критикує, вважає Томенко.

"Маємо вже прецеденти, коли деякі посадовці телефонують медіа-менеджерам телеканалів і висловлюють незадоволення", сказав Томенко, не конкретизувавши, про які саме ЗМІ йдеться.

Відповідаючи на запитання про те, що ще не прийнятий законопроект вочевидь спонукав Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна в терміновому порядку викупити російську частку телеканалу "Інтер", а також про те, що в підсумку вони зможуть приховати справжніх російських власників за допомогою підставних компаній Томенко зазначив:

"Очевидно, треба до кінця довести історію з так званою прозорістю власності. Тобто оте, що ми повинні кінцевого власника знати, це абсолютно чинно і це стосується не тільки телебачення, а й усіх медіа".

Українська правда, відео Оксани Денисової

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування