Путін вже придумав, на що витратити гроші кредиту, виданого Україні

Вівторок, 3 лютого 2015, 20:08

Президент Росії Володимир Путін заявив про бажання використати для потреб РФ виданий Україні кредит у 3 млрд доларів, оскільки ці кошти були виділені з Фонду національного добробуту Росії.

Про це Путін заявив на нараді з економічних питань, передає УНІАН.

"Значна частина цих ресурсів (ФНД) розміщена в різних фінансових інструментах, зокрема в боргових зобов'язаннях України розміщено 169 млрд рублів, у доларовому еквіваленті це 3 млрд доларів. Термін погашення настає в грудні цього року", - сказав Путін.

Він підкреслив, що влада Росії повинна "використовувати ці кошти (ФНД) для своїх потреб".

Путін зазначив, що Росія, як і в минулі роки, стикається з проблемами зовнішньої кон'юнктури, тому використовувалися кошти резервних фондів, зокрема з Фонду національного добробуту. Він нагадав, що станом на 1 січня 2015 року обсяг коштів ФНД становить 4 трлн 388 млрд рублів.

За словами Путіна, уряд РФ підготував і вже приступає до реалізації плану першочергових заходів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку економіки, соціальної стабільності.

"Першочерговими завданнями цього плану є забезпечення та підтримка промислового, аграрного виробництва, банківської системи, ринку праці, малого та середнього бізнесу. Але головне, звичайно, слід забезпечити якісне зростання економіки, не забути про системні завдання, про диверсифікацію економіки - все це в плані є", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування