Мера, який заявив, що поїхав в АТО, шукала прокуратура

Вівторок, 3 лютого 2015, 21:46

Працівники прокуратури Запорізької області шукають можливість особисто вручити міському голові Запоріжжя Олександру Сіну повістку на допит у низці досудових розслідувань "незалежно від того, де перебуває фігурант".

Як розповів заступник прокурора Запорізької області Петро Чорний, правоохоронці розслідують низку кримінальних справ, за якими міського голову запрошували для допиту, проте "особисто вручити повістку мерові виявилося проблематичним".

"У нас є питання щодо дій мера Запоріжжя. Ми не можемо вручити повістку меру Запоріжжя, щоб він прибув для проведення слідчих дій. Один раз повістку вручили, і він не явився. Згодом спробували вручити - тепер не можемо встановити його місце перебування. Ось і зараз його телефони вимкнені. І, судячи з його сторінки в соцмережах, він вирушив у зону АТО", - розповів Чорний.

Заступник прокурора Запорізької області також послався на галузеві накази про нерозголошення кримінальних проваджень, щоб не заважати слідству, тому не уточнив, чи планувалося вручення Сіну повідомлення про підозру.

"Підозру вручають особі протягом доби, відколи її підписано. Доки не буде обвинувального вироку, ми не можемо компрометувати фігуранта", - зазначив Чорний.

Крім того, Чорний заявив, що прокуратура працює над тим, щоб особисто вручити повістку Сіну "незалежно від того, де він перебуває".

У понеділок прес-секретар мера Запоріжжя повідомила про те, що Сін узяв відпустку і вирушив у зону АТО захищати Батьківщину.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування