НАТО – російським ЗМІ: участь альянсу в подіях в Україні – нісенітниця

Середа, 4 лютого 2015, 08:58

Спецпредставник генсека НАТО в країнах Південного Кавказу та Середньої Азії Джеймс Аппатурай категорично заперечив причетність НАТО до подій на сході України.

Про це він заявив під час зустрічі з журналістами в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі, відповідаючи на питання кореспондента російської агенції ТАСС про кількість військових НАТО, які нібито задіяні в конфлікті в Україні.

"Нам потрібно полишити в минулому всі спроби пояснювати військові дії на українській території  тим, що це нібито організоване НАТО, або підживлюється НАТО, або робиться за підказкою НАТО. Це – нісенітниця! І дискусія про це – непродуктивна", - відповів Аппатурай.

Він натомість нагадав, що російська армія бере безпосередню участь у конфлікті.

"Насправді йдеться про російські сили, які незаконно перебувають в Україні. Це Росія надсилає свої сили на територію України всупереч волі суверенної держави", - наголосив він

"Саме Росія постачає (в зону конфлікту) суттєву кількість озброєння і тисячі своїх військовослужбовців, які беруть участь у військових діях на боці сепаратистів, тренують сепаратистів і власноруч оперують тим високотехнологічним військовим обладнанням, яке бойовики не могли би застосовувати самостійно", - заявив спецпредставник генсека альянсу.

Як повідомляла "Європейська правда" напередодні, джерело в керівництві НАТО заявило журналістам, що в альянсі мають підтверджені дані щодо зростання присутності військ РФ на Донбасі та очікують подальшого погіршення безпекової ситуації.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування