Дві третини росіян проти введення військ РФ в Україну - ВЦИОМ

Середа, 4 лютого 2015, 11:09

Більшість росіян не схвалює військове втручання в конфлікт на території України.

Про це свідчать дані опитування "ВЦИОМ", оприлюдненого в середу.

За даними "ВЦИОМ", дві третини росіян (65%) упевнені - Росія зацікавлена в "заморожуванні" збройного конфлікту на Донбасі, нехай і ціною поступок і фінансових втрат. Тільки 17% учасників опитування вважають, що РФ стоїть на позиції "війна до переможного кінця" (серед прихильників непарламентських партій - 29%).

При цьому 67% опитаних вважають недоцільним вводити російські війська для припинення бойових дій в Україні. З цим в рівній мірі згодна молодь (68% від 18 до 24 років) і літні люди (68%), москвичі, петербуржці (63%) і жителі малих міст (64%). Зворотної думки дотримуються 20% респондентів.

Дані "ВЦИОМ" показують, що позиція росіян щодо так званих "ДНР" та "ЛНР" досить спірна. Якщо 29% вважають за необхідне визнати їх як незалежні держави, то 28% вважають, що РФ в обставинах, що склалися, слід дотримуватися нейтралітету.

За прийняття їх до складу РФ виступають 16% опитаних. Допомогти "ДНР" та "ЛНР" розширити автономію, залишаючись у складі України, пропонують 12%. Як і раніше невелика частка тих, хто висловлюється за відновлення контролю над даними територіями з боку київської влади - лише 2% вважають, що російська сторона повинна цьому сприяти.

Більшість росіян (75%) висловлюються за продовження надання гуманітарної допомоги жителям Донбасу, незважаючи на необхідність виділення на це коштів з федерального бюджету. "Проти" виступають 15%, зазначено в прес-релізі.

Ініціативне всеросійське опитування "ВЦИОМ" проводилося 24-25 січня 2015 року. Опитано 1600 осіб у 132 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування