Росія, що обурилась закордонними паспортами, ініціювала їх ще в 2013 році

Середа, 4 лютого 2015, 13:05

Росія була ініціатором переходу на закордонні паспорти при перетині кордону з Україною ще у 2013 році.

Це випливає з дипломатичних нот від імені російського МЗС, які є в розпорядженні "Української правди".

Так, МЗС Росії надіслав ще у квітні 2013 року пропозицію про проведення у третьому кварталі консультацій "з метою напрацювання правових механізмів переходу до 2015 року на режим взаємних поїздок  громадян за закордонними паспортами". Нота датована 25 квітня 2013 року.

 

Ще один документ, який має "Українська правда", це нота від 15 липня 2013 року. У ній російський МЗС, посилаючись на попередню вказано ноту виступає ініціатором проведення консультацій між МЗС "з метою напрацювання правових механізмів переходу до 2015 року на режим взаємних поїздок громадян за закордонними паспортами".

Зустріч російський МЗС пропонував провести у Києві в один з днів між 30 липня та 1 серпня 2013 року.

 

Як відомо, тепер російський МЗС висловлює невдоволення введеним Києвом новим режимом перетину кордону, зобов'язуючим росіян в'їжджати в Україну лише за закордонними паспортами.

Як відомо, раніше Кабмін прийняв рішення, згідно з яким з 1 березня громадяни Росії зможуть в'їжджати в Україну лише за закордонними паспортами.

Міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Росія не буде вводити стосовно українців аналогічні заходи, хоча з більшістю країн СНД режим в'їзду за закордонними паспортами буде введений.

Раніше Кремль навіть продовжив термін перебування українців призовного віку в Росії, щоб дати їм можливість ухилятися від мобілізації в Україні.

Росія ввела вїзд за загранпоспортами для громадян Узбекистану, Таджикистану й деяких інших країн СНД. За заявою Росії, для України було зроблено виняток.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування