Командира, який вивів із-під Дебальцевого 55 бійців "Київської Русі", арештували

Середа, 4 лютого 2015, 16:23

Командиру батареї Євгену Ткачуку, який вивіз з-під Дебальцевого 55 бійців батальйону "Київська Русь", суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це розповів ТСН.ua заступник командира батареї 25-го окремого мотопіхотного батальйону Олег Потайчук, який на часі разом із рештою бійців батареї перебуває у Харкові.

За його словами, вночі проти 3 лютого Ткачука перевезли у Краматорськ та одразу відправили у суд.

"Вчора я спілкувався з адвокатом, там вже знайшли одне порушення, на підставі якого його з Харкова вночі вивезли до Краматорська, вдень пред'явили звинувачення і одразу ж суд визначив йому міру запобіжного заходу - взяти під варту. За моєю інформацією, він знаходиться у Краматорську", - повідомив Потайчук.

Боєць також додав, що 4 лютого він особисто зустрічався з міністром оборони Степаном Полтораком. "Він сказав, що це під його особистим контролем", - повідомив Потайчук.

Військовий прокурор Харківського гарнізону Андрій Глумаков підтвердив інформацію про переведення Ткачука до Краматорська.

"Ми передали справу за підслідністю до Головної військової прокуратури ГПУ і відповідно написали листа про його переведення у Краматорськ, в ізолятор тимчасового утримання. Ми провели першопочаткові слідчі дії, усіх опитали за цими обставинами і передали справу далі", - повідомив він.

2 лютого повідомлялося, що Ткачука затримали на 72 години за обвинуваченням "невиконання наказу".

Однак бійці батареї, яких Ткачук вивів з-під обстрілу, запевняють, що ніяких наказів їм не надходило.

Заступник командира батареї Олег Потайчук зазначив, що його та інших бійців починають звинувачувати у боягузтві через те, що вони залишили поле бою.

"Ніхто, я впевнений у своїх людях, жодна людина не боягуз. Я з кожним готовий піти в бій. Я знаю, що кожен прикриє собою свого товариша", - заявив він.

"Всі бійці, які вийшли з-під артилерійського удару, бомбардувань, з цих оточень, всі як один готові взяти зброю і піти назад, але не на таких умовах – без всякої техніки, без нічого", - запевнив Потайчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування