Москаль: Станицю Луганську обстріляли касетними боєприпасами

Четвер, 5 лютого 2015, 14:46

Луганський губернатор Геннадій Москаль каже, що Станицю Луганську обстріляли касетними боєприпасами: двоє силовиків дістали поранення.

Про це у четвер повідомляє сайт голови Луганської ОДА.

В повідомленні йдеться про те, що незважаючи на відносне вогневе затишшя на більшій частині підконтрольної Україні території Луганщини, в Станиці Луганській та прилеглих селах обстріли бойовиків практично не припинялися.

В райцентрі артилерійськими снарядами пошкоджено вісім житлових будинків, поранення отримали двоє українських силовиків.

"Центральну частину Станиці обстріляли касетними мінами, в результаті чого пошкоджена будівля райдержадміністрації (вибиті вікна, розбитий дах)", - повідомляє Москаль.

На 11 вулицях осколками посічені труби газопроводів низького та середнього тиску.

У Валуйському внаслідок прямого влучення артилерійського снаряду зруйнований житловий будинок, пошкоджені кілька сусідніх будинків, перебитий газопровід.

Уже майже місяць Станиця й сім навколишніх сіл залишаються без електроенергії, центральної води й тепла. Відновити системи життєзабезпечення найближчим часом навряд чи вдасться, зазначають в ОДА.

Раніше у четвер на брифінгу в Києві заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг повідомив, що експерти спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували використання касетних боєприпасів при обстрілі Луганська минулого тижня.

"Вперше за багато тижнів ми повідомили про використання касетних боєприпасів у Луганську минулого тижня", – сказав він.

При цьому він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ визначили напрямок, звідки прилетіли снаряди, але не можуть назвати, хто саме їх застосовував.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування